Höja taket

Höja taket i Björneborg och i hela Satakunta

Mer utrymme, säkerhet och karaktär till ditt hus

Lännen Laatukattos takrenovering kan även omfatta takhöjning då ett platt tak önskas bytas ut till ett sadeltak. Höjning av taket blir aktuell i situationer där man önskar expandera vinden för bostadsbruk eller för säker förvaring av bruksföremål. 

Med höjningen förbättras också takets förmåga att utföra sina uppgifter; från sadeltaket rinner vatten och snö lättare av, och ett sadeltak ser utan tvekan mer majestätiskt ut. Hos oss får våra kunder gedigen expertis och erfarenhet från flera takhöjningsprojekt i Björneborg, Raumo, Ulvsby och andra delar av Satakunta. 

Om du är intresserad av att höja taket, vänd dig till oss! Eftersom alla projekt är olika, gör vi upp en plan skräddarsydd just för dig, så att jobbet går smidigt från början till slut.

Att höja taket är ett proffsjobb

Eftersom jobbet innebär mycket rivning, att bygga nytt och kunskap om kvalitativa arbetsmoment. Befintliga konstruktioner måste rivas ned i stor utsträckning och ersättas. Skorstenen får inte glömmas bort, den måste muras högre, ytterväggarna höjas och många andra saker måste hanteras. 

Du behöver självklart inte veta hur man höjer ett tak, det är vår expertis. Taket kan höjas antingen i samband med övriga takrenoveringar eller separat. Berätta gärna om din situation!

Kontakta oss »

Låt oss sammanfatta fördelarna med att höja taket

  • Ett platt tak är mer riskfyllt än ett lutande tak – det ventilerar inte lika bra och risken för fuktskador är alltid närvarande
  • Ett sadeltak av plåt är mer hållbart än ett vanligt platt papptak
  • Med höjningen fås mer utrymme för boende eller förvaring
  • Höjningen förbättrar husets energieffektivitet genom att öka utrymmet för isolering
  • Husets utseende får ett lyft
  • Värdet på huset ökar

Tveka inte att kontakta oss om du undrar ifall en takhöjning skulle vara möjlig på ditt hus. Vi kommer gärna och ser vad höjningen skulle innebära och utifrån det ge dig en offert. Vi utför takhöjningar från vår hemort i Björneborg till närliggande kommuner som Raumo, Ulvsby och andra delar av Satakunta. 

Kontakta oss »

"Jag är verkligen nöjd med allt som hände under renoveringsveckan"

"Det gamla taket var i sådant skick att det behövde bytas ut, och Lännen Laatu-Katto kom och lade ett nytt sadeltak åt oss. Jag är verkligen nöjd med allt som hände under renoveringsveckan. Att göra affärer med dem skedde rakt på sak och enkelt, vi kom överens direkt. Allt gick så smidigt som möjligt. Jag har rekommenderat dem och kommer att fortsätta göra det." – Ari Vehmainen

Kontakta oss, så berättar vi mer om fördelarna med att höja taket och de olika stegen! Du kan också ringa vårt kvalitetsnummer 0800 555 126 (lokalt samtal/mobil), där våra kunder som beställt takarbeten från oss berättar med egna ord hur väl vår service fungerade.