Takrenovering

Värde och hälsa för huset

Takrenovering av plåt-, tegel- och papptak

Från Björneborg till hela Satakunta

Taket är husets lock, vars huvudsakliga funktion är att skydda ditt hem. Det leder bort regnvatten och fukt från konstruktionerna orsakat av temperaturförändringar och på så vis håller huset och dess invånare friska. Naturligtvis är ett välskött tak också en fröjd för ögat! Ett nytt tak av tegel, plåt eller papp är kronan på verket för ditt hem och en detalj som man lägger märke till.

När bör du inte vänta med en takrenovering?

Vanliga problem med ett gammalt tak är otillräcklig ventilation på övervåningen, försämrade och rostiga tätningar och fästen samt läckande hängrännor. Vår takrenovering åtgärdar alla större och mindre problem i Björneborg, Raumo, Ulvsby och andra områden i Satakunta. Vi utför takrenoveringar endast med finska produkter, som är utformade för att tåla finska väderförhållanden. I genomsnitt varar våra takrenoveringar en vecka.

Det är också bra att komma ihåg att ibland räcker det med endast målning - kolla in vår takmålningservice.

Att få en takrenovering gjord innan läckor och andra problem är mycket billigare, och du undviker också potentiella hälsorisker orsakade av fuktskador. Vi utför renoveringar av både tegel- och plåttak, och erbjuder även falsade tak samt papptak för sommarstugor.

Kontakta oss och be om en offert »

En takrenovering är en smart investering av många skäl

Ett nytt utseende och karaktär för ditt hem

Ett nytt rätat tak, nymålade takfotsbrädor, moderna regnvatten- och taksäkerhetssystem med nya skorstensbeslag... En takrenovering ger karaktär till hela hemmet!

Skydd mot vädret

Vi har utformat alla nya konstruktioner för att hålla länge. Den nya förstärkta takkonstruktionen tål snöbelastning och farligt snöröjningsarbete behövs inte. Vi använder endast inhemska material, utformade för Finlands krävande förhållanden!

Värdet på huset stiger

En takrenovering ökar vanligtvis värdet på huset mer än vad renoveringen kostar. Faktum är att många renoverar sitt tak precis innan de ska sälja sitt hus!

Förbättrad värmeisolering

När du tilläggsisolerar ditt tak sparar du mycket pengar på elräkningen!

Tak med lång livslängd

Ett nytt tak håller i decennier - från far till son! Ett renoverat tak förlänger livslängden på hela ditt hus.

Underhållsfritt tak

Som ägare till ett nytt tak slipper du dyra och onödiga underhållskostnader.

Ventilation

Taket kondenserar vatten på underbyggnaderna när temperaturen växlar och huset avger värme. Värmen stiger alltid uppåt. Om den varma luften inte kan komma ut kondenserar den och bildar fukt under den kallare och tätare konstruktionen. På det sättet som Lännen Laatukatto anlägger ventilerad tak- och nockkonstruktion förbättras ventilationen av mellanbjälklaget och taket. Samtidigt minskar den potentiella risken för att fukt byggs upp i isoleringen på grund av värmeläckage.

Säkert tak

Ditt nya tak är säkert; det är skyddat mot kondensation, vattentätt och har moderna funktioner. Moderna regnvattensystem och taksäkerhetsprodukter garanterar säkerheten. Du kan sova lugnt på natten eftersom säkerhetsriskerna försvinner i och med renoveringen!

Fullständig garanti

Du får ditt nya tak med fullständiga garantier, så ansvaret ligger hos oss. Vi ger långa garantier för både arbetet och materialen.

Inhemska material av högsta kvalitet

Vi satsar på material av hög kvalitet. Alla material vi använder är inhemska och utformade för finska förhållanden.

Det nya takets konstruktion lager för lager

Så här är det uppbyggt

Grundskiktet

 • Inspektion av konstruktioner och isolering
 • Borttagning av rötskador
 • Förstärkning av konstruktionen
 • Rätning av taket

Mellanskiktet

 • Ventilation av konstruktionen under underlagstaket
 • Kondensskyddat underlagstak
 • Ventilerad takfotsläkt
 • Luftad taknock

Ytterskiktet

 • Vackert och hållbart yttre
 • Inhemskt takmaterial efter eget val
 • Utformat för krävande finska förhållanden

Kontakta oss »

"Vi har varit särskilt nöjda med kvaliteten på utfört arbete"

“Taket, som var i behov av renovering förnyades och isolerades, och samtidigt reparerades även skorstenen. Servicen var bra och mycket professionell. Vi har varit särskilt nöjda med kvaliteten på utfört arbete – allt var gediget utfört och färdigställandet perfekt ända till vindskivorna och städningen av alla vrår. Vi är verkligen nöjda.” – Tomi Walkealaakso, Raumo

Detta sägs av en kund som beställde en takrenovering från oss. Om du vill ta del av fler kundupplevelser kan du ringa vårt Kvalitetsnummer 0800 555 126 (lokalt/mobilavgift) eller kontakta oss direkt.